Przedszkole Publiczne w Dankowicach

Jadłospis

  

     DATA

 

        ŚNIADANIE

 

ALERGENY

 

                           OBIAD

 

ALERGENY

 

    PODWIECZOREK

 

ALERGENY

 

PONIEDZIAŁEK

22.04.2019

 

 

 

ŚWIĘTO

 

 

 

 

WTOREK

23.04.2019

Chleb wieloziarnisty,masło,

Pasztet drobiowy,papryka

Czerwona,

Herbata rumiankowa,

1,7,11,

Ogórkowa  ,ziemniaki,wywar wołowo-warzywny,śmietana,

Ryż na mleku,mus truskawkowy,

Woda z cytryną,

1,7,9,

Owoce,

Krakersy ,

1,

 

ŚRODA

24.04.2019

Bułka kornelka,masło,

Szynka drobiowa,ser żółty,

Sałata zielona,

Kawa z mlekiem,

1,3,8,11,

Biały barszcz ,ziemniaki,

Wywar drobiowo-warzywny,śmietana,

Spaghetti,mięso drobiowe,sos pomidorowy,woda z miętą,

,1,7,9

Kisiel,

Żurawina,

 

 

CZWARTEK

25.04..2019

Chałka,masło,

Dżem 100% truskawkowy,

Ser biały,

Kakao naturalne z mlekiem,

1.7,

 Grysikowa ,wywar drobiowy-warzywny,

Klops wieprzowo-drobiowy,kapust biała,

Ziemniaki,

Kompot  wieloowocowy,

1,9,

Jabłko,

Chrupki kukurydziane,

 

7,8,

 

PIĄTEK

26.04.2019

Chleb bawarski,masło,

Pasta z tuńczyka,ogórek

Zielony,pomodor,

Herbata miętowa,

1,3,4,7,

Fasolowa ,wywar warzywno-drobiowy,

Grzaki,

Makaron razowy,biały ser,

Sok 100%jabłkowy,

 

1,3,7,9,

Galaretka

Z owocami,

 

 

WSZYSTKIE  POTRAWY  PRZYGOTOWYWANE  SĄ Z OGRANICZONĄ ILOŚCIĄ SOLI, CUKRU I TŁUSZCZU.DO POSIŁKÓW UŻYWAMY PRZYPRAW-PIEPRZ,ZIELE ANGIELSKIE,LIŚC LAUROWY,MAJERANEK,OREGANO,BAZYLIĘ,TYMIANEK, KMINEK,ZIOŁA PROWANSALSKIE,PAPRYKA  SŁODKA,

ZGODNIEZ INFORMACJAMI OD PRODUCENTÓW UŻYTE PRODUKTY GOTOWE (NP.KAKAO,HERBATA,DŻEM,KECZUP,KONCENTRAT POMIDOROWY,PRODUKTY Z MIĘSA)MOGĄ ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW   TJ.-GLUTEN,MLEKA ŁĄCZNIE Z LAKTOZĄ,JAJ,SOI,ORZECHÓW,SELERA , GORCZYCY

  

     DATA

 

        ŚNIADANIE

 

ALERGENY

 

                           OBIAD

 

ALERGENY

 

    PODWIECZOREK

 

ALERGENY

 

PONIEDZIAŁEK

29.04.2019

Bułka pszenna,masło,

Parówka z szynki,keczup,

Herbata rumiankowa,

1,3,7,

Koperkowa,wywar warzywno-drobiowy,

Ziemniaki,śmietana,

Łazanki,kapusta,mięso z szynki wieprzowej,woda z miętą,

1,7,9,

Budyń mleczny,

Rodzynki,

1,

 

WTOREK

30.04.2019

Zupa mleczna ,płatki

Kukurydziane,strucla,

Masło,miód,

1,7,

Kalafiorowa ,ziemniaki,wywar  wołowo-warzywny,śmietana,

Gulasz drobiowy,kasza jęczmienna,

Ogórek kiszony,kompot,

1,7,9,

Owoce,

Krakersy ,

1,

 

ŚRODA

01.05.2019

 

 

 

ŚWIĘTO

 

 

 

 

CZWARTEK

02.05..2019

Chleb krajan,masło,

Pasta z jajka,szczypiorek,

Pomidor,

Herbata owocowa,

1,3,7,

 Barszcz czerwony,wywar drobiowy-warzywny,ziemniaki,śmietana,

Kasza manna,cynamon,cukier trzcinowy,

Sok 100% wisniowy,

1,9,

Jabłko,

Chrupki kukurydziane,

 

7,8,

 

PIĄTEK

03.05.2019

 

 

 

ŚWIĘTO

 

 

 

 

WSZYSTKIE  POTRAWY  PRZYGOTOWYWANE  SĄ Z OGRANICZONĄ ILOŚCIĄ SOLI, CUKRU I TŁUSZCZU.DO POSIŁKÓW UŻYWAMY PRZYPRAW-PIEPRZ,ZIELE ANGIELSKIE,LIŚC LAUROWY,MAJERANEK,OREGANO,BAZYLIĘ,TYMIANEK, KMINEK,ZIOŁA PROWANSALSKIE,PAPRYKA  SŁODKA,

ZGODNIEZ INFORMACJAMI OD PRODUCENTÓW UŻYTE PRODUKTY GOTOWE (NP.KAKAO,HERBATA,DŻEM,KECZUP,KONCENTRAT POMIDOROWY,PRODUKTY Z MIĘSA)MOGĄ ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW   TJ.-GLUTEN,MLEKA ŁĄCZNIE Z LAKTOZĄ,JAJ,SOI,ORZECHÓW,SELERA , GORCZYCY